1-BO'LIM. UMUMIY HOLATLAR

Ushbu shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash Siyosati Jet.bank.uz (keyingi o'rinlarda "Siyosat" deb ataladi) O'zbekiston Respublikasining 02.07.2019 – yildagi O'RQ-547-sonli "Shaxsiy ma'lumotlar to'g'risida"gi qonuniga muvofiq tuzilgan va Internet tarmog'ida quyidagi manzilda erkin foydalanish mumkin: https://jet.bank.uz/privacy/.

Siyosat jismoniy shaxslarning shaxsiy ma'lumotlarini qayta ishlash va himoya qilishda qo'llaniladigan axborot xavfsizligining asosiy tamoyillari tizimini belgilaydi Jet.bank.uz (keyingi o'rinlarda – "Jamiyat").

Ushbu Siyosat shaxsiy ma'lumotlarini qayta ishlashda inson va fuqaroning huquq va erkinliklarini himoya qilish maqsadida murojaat etuvchilar, xodimlar (sobiq ishchilar, ishchilarning qarindoshlari), mijozlar (sug'urtalovchilar, foyda oluvchilar, sug'urtalangan shaxslar), Jamiyatning rasmiy veb-sayti/mobil xizmatlari (ilovalar, platformalar) foydalanuvchilari, sug'urta agentlari va shaxsiy ma'lumotlari Jamiyat tomonidan qayta ishlanadigan boshqa shaxslarning shaxsiy ma'lumotlarini qayta ishlash tartibi va shartlarini belgilaydi.

Siyosat ushbu Siyosat kuchga kirgunga qadar ham, keyin ham Jamiyatning rasmiy veb-saytidan, mobil xizmatlaridan foydalanish jarayonida yozma yoki elektron shaklda olingan shaxsiy ma'lumotlarga nisbatan qo'llaniladi.

2-BO'LIM. ATAMALAR VA TA'RIFLAR

2.1. Ushbu Siyosatda quyidagi atamalar qo'llaniladi:

Shaxsiy ma'lumotlar-ma'lum bir shaxsga tegishli yoki uni aniqlash imkoniyatini beradigan elektron, qog'oz va (yoki) boshqa moddiy muhitda qayd etilgan ma'lumotlar.

Maxsus shaxsiy ma'lumotlar – irqiy yoki ijtimoiy kelib chiqishi, siyosiy, diniy yoki dunyoqarash e'tiqodlari, siyosiy partiyalar va kasaba uyushmalariga a'zolik to'g'risidagi ma'lumotlar, shuningdek jismoniy yoki ruhiy sog'liqqa oid ma'lumotlar, shaxsiy hayot va jinoiy yozuvlar to'g'risidagi ma'lumotlar.

Shaxsiy ma'lumotlar subyekti (keying qatorlarda "SHM subyekti" deb yuritiladi)-Jamiyat bilan shartnomaviy munosabatlarga kirgan, shu jumladan Jamiyat tomonidan xizmat ko'rsatish shartlarini va/yoki kompaniyaning rasmiy veb-saytida, mobil ilovasida (platformasida) taklif shaklida taqdim etilgan boshqa qoidalarni qabul qilgan jismoniy shaxs, shaxsiy ma'lumotlar egasi yoki Jamiyatning Internet-resursida ko'zda tutilgan boshqa harakatlarni amalga oshirgan shaxs.

Shaxsiy ma'lumotlar operatori – Jet.bank.uz SHM subyektlarining roziligi bilan shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni mustaqil ravishda amalga oshiradigan yoki boshqa shaxslar bilan birgalikda tashkil etadigan shaxsiy ma'lumotlar.

Uchinchi shaxs-subyekt, mulkdor va (yoki) operator bo'lmagan, lekin ular bilan bog'liq holatlar yoki shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash munosabatlari bilan bog'liq bo'lgan har qanday shaxs.

Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash-avtomatlashtirish vositalaridan foydalangan holda ham, bunday vositalardan foydalanmasdan ham shaxsiy ma'lumotlarni to'plash, tizimlashtirish, saqlash, o'zgartirish, to'ldirish, foydalanish, taqdim etish, tarqatish, uzatish, shaxssizlashtirish va yo'q qilish bo'yicha bir yoki bir qator harakatlarni amalga oshirish.

Shaxsiy ma'lumotlarning maxfiyligi-Jamiyat yoki shaxsiy ma'lumotlarga kirish huquqiga ega bo'lgan shaxs tomonidan bajarilishi shart bo'lgan talab

SHM subyektining roziligisiz yoki boshqa qonuniy asos mavjud bo'lmasdan ularning tarqalishiga yo'l qo'yilmaslik.

Shaxsiy ma'lumotlarning yaxlitligi-shaxsiy ma'lumotlarning holati, unda ularning har qanday o'zgarishi yoki o'zgarishi faqat unga haqli bo'lgan sub'ektlar tomonidan ataylab amalga oshiriladi.

Shaxsiy ma'lumotlar xavfsizligi-foydalanuvchilar, texnik vositalar va axborot texnologiyalarining axborot tizimlarida qayta ishlash jarayonida shaxsiy ma'lumotlarning maxfiyligi, yaxlitligi va mavjudligini ta'minlash qobiliyati bilan tavsiflangan shaxsiy ma'lumotlar xavfsizligi holati.

Shaxsiy ma'lumotlarni yo'q qilish-bu shaxsiy ma'lumotlarning axborot tizimidagi shaxsiy ma'lumotlarning mazmunini tiklash imkonsiz bo'lib qoladigan va (yoki) natijada shaxsiy ma'lumotlarning moddiy tashuvchilarini yo'q qiladigan harakatlar.

Rasmiy veb-sayt –Jamiyatga tegishli domen nomlarining barcha darajalarini hisobga olgan veb-sayt https://jet.bank.uz.

Cookie-bu Jamiyatning veb-serveri tomonidan yuborilgan va Jamiyatning veb-sayti(lar) i foydalanuvchi kompyuterining brauzerida saqlanadigan ma'lumotlarning kichik bir qismi. Jamiyat veb-saytining foydalanuvchi tomonidagi ma'lumotlarni saqlash uchun ishlatiladi va foydalanuvchini autentifikatsiya qilish, foydalanuvchining shaxsiy afzalliklari va sozlamalarini saqlash, foydalanuvchining kirish seansi holatini kuzatish, foydalanuvchi statistikasini saqlash uchun ishlatiladi.

IP-manzil-IP protokoli yordamida qurilgan kompyuter tarmog'idagi tugunning noyob tarmoq manzili.

3-BO'LIM. SHAXSIY MA'LUMOTLARNI TO'PLASH VA QAYTA ISHLASH MAQSADLARI

3.1. Jamiyat tomonidan shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash quyidagi maqsadlarda amalga oshiriladi:

  • O'zbekiston Respublikasi qonun hujjatlari, shu jumladan fuqarolik, mehnat, ma'muriy, protsessual va sug'urta qonun hujjatlari talablariga rioya etilishi va bajarilishi;
  • Jamiyat va xodimlar o'rtasidagi mehnat munosabatlarini tartibga solish, shu jumladan kadrlar zaxirasini yuritish va ish yangi ishchilarni tanlash, xodimlarni o'qitish va lavozimga ko'tarish;
  • buxgalteriya hisobini yuritish, kadrlar hisobini yuritish va sug'urta operatsiyalarini hisobga olish;
  • zarur hisobot shakllarini to'ldirish va davlat va boshqa vakolatli organlarga (tashkilotlarga) topshirish;
  • fuqarolik-huquqiy shartnomalarni tuzish, o'zgartirish, ijro etish, bekor qilish;
  • sug'urta faoliyatini kompaniyaning Ustavi va litsenziyasiga muvofiq amalga oshirish;
  • arizani qabul qilish va masofadan turib sug'urta shartnomasini tuzish uchun Jamiyatning rasmiy veb-saytida, mobil xizmatlarida (mobil ilova, platforma) SHM Subyektini ro'yxatdan o'tkazish va identifikatsiyalash;
  • Internet tarmog 'idagi rasmiy veb-sayt, Jamiyatning avtomatlashtirilgan axborot tizimlaridan foydalangan holda sug'urta qildiruvchi (sug'urtalangan shaxs, naf oluvchi) va Jamiyat o'rtasida elektron shaklda axborot almashinuvini ta'minlash;
  • zararni qoplash (sug'urta holatlarini tekshirish va ma' muriylashtirish, sug'urta tovonini to'lash, sug'urta hodisasi oqibatida jabrlangan uchinchi shaxslarga yetkazilgan zararni qoplash), shuningdek sug'urta shartnomalari bo'yicha ijro bilan bog'liq boshqa harakatlarni amalga oshirish, shu jumladan subrogatsiya;
  • sudgacha va / yoki sud ishlarini olib borish, shu jumladan debitorlik qarzlarini undirish;
  • sug'urta agentlari va brokerlari bilan shartnomalar (bitimlar) tuzish va ularga hamrohlik qilish;
  • axborot tizimlariga texnik yordam ko'rsatish, xodimlar va sug'urta agentlarining axborot tizimlariga kirishini boshqarish (autentifikatsiya va hisobni avtomatlashtirilgan tarzda boshqarish);
  • to'g'ridan-to'g'ri marketing: sug'urta mahsulotlari, xizmatlar, maxsus takliflar, aksiyalar, yangiliklar va boshqa ma'lumotlar to'g'risida ma'lumot berish;
  • SHM subyektining roziligi bilan reklama jo'natmalarini (SMS, Email, Web push xabarnomasi, messenjerlar va ijtimoiy tarmoqlarga pochta orqali yuborish) amalga oshirish;
  • mijozlarni qo'llab-quvvatlash, axborot bilan hamkorlik qilish va SHM subyektlarining afzalliklarini aniqlash;
  • amaldagi qonunchilik talablariga muvofiq ma'lumotlar va hujjatlarning qo'riqlanishini va saqlanishini ta'minlashni tashkil etish.

4-BO'LIM. SHAXSIY MA'LUMOTLAR SUBYEKTLARINING TOIFALARI

4.1. Jamiyat quyidagi SHM Subyektlari shaxsiy ma'lumotlarini qayta ishlaydi:

1. Ishga joylashish uchun ariza beruvchilar.

Ishga qabul qilish uchun ariza beruvchilarning shaxsiy ma'lumotlari - aniq nomzodlarga tegishli va ularni tanlash va ishga joylashishda yordam berish munosabati bilan Jamiyat uchun zarur bo'lgan ma'lumotlar.

Nomzodlarni ishga qabul qilishda ularning shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlashdan maqsad ular bilan Jamiyat o‘rtasida mehnat shartnomasini tuzish, shuningdek, kadrlar zaxirasini yaratish imkoniyatlarini ko‘rib chiqish hisoblanadi.

Talab qilinadigan ma'lumotlarning tarkibi va hajmi, shuningdek, bunday ma'lumotlarni o'z ichiga olgan hujjatlar O'zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligi, Ustav va Jamiyatning mahalliy hujjatlari asosida belgilanadi.

2. Xodimlar, sobiq xodimlar, shuningdek Jamiyat xodimlarining qarindoshlari.

Xodimlar va ularning qarindoshlarining shaxsiy ma'lumotlari - mavjud va tugatilgan mehnat munosabatlari bilan aloqador Jamiyat tomonidan talab qilinadigan aniq xodimlar va ularning qarindoshlariga tegishli ma'lumotlar.

Xodimlar va ularning qarindoshlarining shaxsiy ma'lumotlarini qayta ishlashdan maqsad mehnat qonunchiligiga va mehnat qonunchiligi normalarini o'z ichiga olgan boshqa me'yoriy-huquqiy hujjatlarga rioya qilish, Jamiyatda kadrlar hisobini/hujjatlarini yuritishni tashkil etish, mehnat shartnomalari bo'yicha majburiyatlarni tuzish va bajarish, mehnat qonunchiligi talablarini bajarishdan iborat va O‘zbekiston Respublikasining soliq qonunchiligi, birlamchi statistik hujjatlarni to‘ldirish, xodimlarning hayoti va sog‘lig‘ini sug‘urta qilishdan iborat.

Talab qilinadigan ma'lumotlarning tarkibi va hajmi, shuningdek, bunday ma'lumotlarni o'z ichiga olgan hujjatlar O'zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligi, Ustav va Jamiyatning mahalliy hujjatlari asosida belgilanadi.

Sug'urta agentlari va agentlik shartnomasi/fuqarolik shartnomasi bo'yicha xizmatlar ko'rsatuvchi (ishlarni bajaruvchi) boshqa shaxslar va ularning vakillari.

Sug'urta agentlari va fuqarolik-huquqiy shartnoma bo'yicha xizmatlar ko'rsatuvchi (ishlarni bajaruvchi) boshqa shaxslarning shaxsiy ma'lumotlari - aniq sug'urta agentlari va boshqa shaxslarga tegishli bo'lgan va ular bilan fuqarolik-huquqiy munosabatlarni amalga oshirish munosabati bilan Jamiyat uchun zarur bo'lgan ma'lumotlar.

Sug‘urta agentlari va fuqarolik-huquqiy shartnoma bo‘yicha xizmatlar ko‘rsatuvchi (ishlarni bajaruvchi) boshqa shaxslarning shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlashdan maqsad fuqarolik-huquqiy shartnomalar bo‘yicha majburiyatlarni tuzish va bajarish, shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligi talablariga rioya etishdan iborat. 

Talab qilinadigan ma'lumotlarning tarkibi va hajmi, shuningdek, bunday ma'lumotlarni o'z ichiga olgan hujjatlar O'zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligi, Ustav va Jamiyatning mahalliy hujjatlari asosida belgilanadi.

Kompaniyaning rasmiy veb-sayti, mobil xizmatlari (mobil ilova, platforma) foydalanuvchilari.

Foydalanuvchilarning shaxsiy ma'lumotlari – Jamiyatning rasmiy veb-sayti yoki mobil ilovasi, onlayn xizmati orqali sug'urta shartnomalarini tuzish, bajarish va/yoki bekor qilish uchun zarur bo'lgan Jamiyatning amaldagi va potentsial mijozlariga tegishli ma'lumotlar.

Foydalanuvchilarning shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlashdan maqsad sug‘urta qildiruvchiga, sug‘urtalangan shaxsga, naf oluvchiga va Jamiyat bilan huquqiy munosabatlarga kirishayotgan yoki tuzayotgan boshqa shaxsga sug‘urta xizmatlarini ko‘rsatish, Jamiyatning huquq va qonuniy manfaatlarini taqdim etish va amalga oshirishdan iborat.

Shu bilan birga, sug'urta shartnomasini tuzish orqali foydalanuvchi (mijoz) shaxsiy ma'lumotlar sub'ektlari (uchinchi shaxslar) tomonidan o'zlarining shaxsiy ma'lumotlarini Jamiyatga o'tkazish uchun tegishli ravishda vakolat berilganligini tasdiqlaydi.

Talab qilinadigan ma'lumotlarning tarkibi va hajmi, shuningdek, bunday ma'lumotlarni o'z ichiga olgan hujjatlar O'zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligi, Ustav va Jamiyatning mahalliy hujjatlari asosida belgilanadi.

5-BO'LIM. QAYTA ISHLANGAN SHAXSIY MA'LUMOTLARNING TARKIBI

5.1. Belgilangan vazifalarni bajarish uchun zarur va yetarli bo'lgan shaxsiy ma'lumotlarning tarkibi SHM Subyektlari toifalari bo'yicha aniqlanadi:

5.1.1. Ishga qabul qilish uchun ariza beruvchilarni tanlashda, ular bilan mehnat shartnomasini tuzishda, xodimlar va ularning qarindoshlarining kadrlar hisobini yuritishda:

  • familiyasi, ismi, otasining ismi, fotosurati;
  • Tug'ilgan sanasi va joyi;
  • pasport ma'lumotlari yoki ID karta ma'lumotlari (seriyasi, raqami, berilgan sanasi, hujjatni bergan organning nomi);
  • soliq to'lovchining individual raqami (STIR);
  • ta'lim, malakasi, malakasini oshirish va qayta tayyorlash to'g'risidagi ma'lumotlar (ta'lim muassasasini tugatganligi to'g'risidagi hujjatning seriyasi, raqami, berilgan sanasi, ta'lim muassasasining nomi va joylashgan joyi, ta'lim boshlangan va tugagan sana, fakultet yoki kafedra, malaka va ta'lim muassasasini tugatgandan so'ng mutaxassislik, ilmiy daraja, ilmiy unvon);
  • yashash joyida ro'yxatdan o'tgan manzili va sanasi;
  • haqiqiy yashash manzili;
  • aloqa ma'lumotlari (telefon raqamlari);
  • oilaviy ahvol (nikohni ro'yxatga olish ma'lumotlari);
  • oilaviy aloqalar (FISH, qarindoshlik darajasi, tug'ilgan yili, ish joyi);
  • harbiy ro'yxatga olish to'g'risidagi ma'lumotlar;
  • nogironlik, vaqtincha mehnatga layoqatsizlik yoki qaramog'idagi shaxsga g'amxo'rlik qilish to'g'risidagi ma'lumotlar;
  • mehnat daftarchasi va undagi yozuvlar to'g'risidagi ma'lumotlar (tashkilotning lavozimi, bo'linmasi, nomi, manzili va telefon raqamini to'liq ko'rsatgan holda joriy vaqt uchun mehnat bandligi to'g'risidagi ma'lumotlar, shuningdek ilgari egallab turgan lavozimlarning to'liq nomi va ushbu tashkilotlarda ishlash vaqti ko'rsatilgan boshqa tashkilotlarning tafsilotlari);
  • bank rekvizitlari (bank kartasi ma'lumotlari).

5.1.2. Mijoz bilan sug‘urta shartnomasini (sug‘urta polisi, qo‘shma sug‘urta), shu jumladan sug‘urta agenti ishtirokida ro‘yxatdan o‘tkazish/tuzishda:

  • Familiyasi ismi otasini ismi;
  • Tug'ilgan sanasi va joyi;
  • pasport ma'lumotlari yoki shaxsiy guvohnoma ma'lumotlari yoki shaxsni tasdiqlovchi boshqa hujjat (seriyasi, raqami, berilgan sanasi, hujjatni bergan organning nomi);
  • yashash joyida ro'yxatdan o'tish manzili/haqiqiy yashash manzili;
  • aloqa ma'lumotlari (telefon raqamlari);
  • haydovchilik guvohnomasi toʻgʻrisidagi maʼlumotlar (ruxsatnomaning seriyasi va raqami, guvohnoma berilgan sana, litsenziyaning amal qilish muddati, litsenziyada koʻrsatilgan transport vositalarining toifalari);
  • soliq to'lovchining individual raqami (STIR);
  • transport vositasining davlat ro'yxatidan o'tkazilganligi to'g'risidagi guvohnomaning ma'lumotlari (seriyasi, raqami, berilgan sanasi, hujjatni bergan organning nomi);
  • sug'urtalangan transport vositalari to'g'risidagi ma'lumotlar (avtomobilning markasi, modeli, turi, ishlab chiqarilgan yili, dvigatel raqami, kuzov raqami, VIN, rangi, dvigatel hajmi va turi va boshqalar);
  • sug'urtalangan mulk to'g'risidagi ma'lumotlar, sug'urta obyektlarining manzili;
  • mulkka bo'lgan huquqlarni davlat ro'yxatidan o'tkazish to'g'risidagi guvohnoma to'g'risidagi ma'lumotlar (seriyasi, raqami, berilgan sanasi, hujjatni bergan organning nomi, huquq subyektlari, huquqning turi, qonun obyekti, kadastr (shartli raqam), mulkka bo'lgan mavjud cheklovlar huquqlari);
  • sug'urta agenti to'g'risidagi ma'lumotlar (FISH, anketa ma'lumotlari, shartnoma raqami va sanasi);
  • To'g'ridan-to'g'ri sug'urta shartnomasida zarur bo'lgan va ko'rsatilgan boshqa ma'lumotlar.

5.1.3. Mehmonlar Jamiyatning rasmiy veb-sayti, mobil ilovasi (platformasi) xizmatlaridan foydalanganda.

  • familiyasi, ismi, otasining ismi, fotosurati;
  • tug'ilgan sanasi va joyi, ro'yxatga olish manzili;
  • pasport ma'lumotlari yoki shaxsni tasdiqlovchi kartaning ID ma'lumotlari (seriya, raqam, berilgan sana, hujjatni bergan organning nomi);
  • aloqa ma'lumotlari (telefon raqamlari);
  • IP manzili;
  • parol;
  • cookie-fayllardan olingan ma'lumotlar;
  • geolokatsiya;
  • brauzer tili;
  • veb-saytga o'tishning tashqi manbai;
  • brauzer turi va versiyasi;
  • Ekran o'lchami.
  • Veb-saytda shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashda tashrif buyuruvchilar to'g'risidagi anonim ma'lumotlar yig'iladi va qayta ishlanadi (cookie-fayllar va kompyuter yoki mobil qurilmaning IP-manzili; foydalanuvchining joylashuvi, uning harakatlari va foydalanilgan uskuna; sessiya sanasi va vaqti). Internet statistika xizmatlari (Yandex Metrica, Google Analytics va boshqalar).

6-BO'LIM.  SHAXSIY MA'LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH TARTIBI VA SHARTLARI

6.1. Jamiyat shaxsiy ma 'lumotlarni O'zbekiston Respublikasi qonun hujjatlari talablariga muvofiq qayta ishlaydi.

6.2. Shaxsiy ma'lumotlarni, shu jumladan axborot texnologiyalari orqali, shu jumladan Internet jahon axborot tarmog'ida to'plashda jamiyat o 'zbekiston Respublikasi hududida joylashgan ma' lumotlar bazalaridan foydalangan holda subyektlarning shaxsiy ma 'lumotlarini to' plash, tizimlashtirish, saqlash, o 'zgartirish, qo' shimcha qilish, ulardan foydalanish, taqdim qilish, berish, tarqatish, uzatish, shaxssizlashtirish va yo 'q qilishni ta' minlaydi.

6.3. Shaxsga doir maʼlumotlarni qayta ishlash SHM Subyektlarining shaxsiy maʼlumotlarini qayta ishlashga roziligi bilan, shuningdek, Oʻzbekiston Respublikasi qonun hujjatlarida nazarda tutilgan hollarda ularsiz amalga oshiriladi.

6.4. Ushbu Siyosatda ko'rsatilgan maqsadlarni amalga oshirish doirasida va sug'urta shartnomalari bo'yicha xizmatlar ko'rsatish uchun shaxsiy ma'lumotlarni jamiyat faoliyatini qo'llab-quvvatlash va unga qo'yish bo'yicha xizmatlar ko'rsatuvchi uchinchi shaxslarga, agar uchinchi shaxslar ushbu shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash jarayonida maxfiylikka rioya qilsalar va ularning xavfsizligini ta'minlasalar, berishga yo'l qo'yiladi.

6.5. Kompaniya shaxsiy ma'lumotlarni axborot tizimlarida va/yoki qog'oz ommaviy axborot vositalarida SHM Subyekytini aniqlashga imkon beradigan vaqt ichida shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadlari talab qiladigan vaqtdan ko'p bo'lmagan muddatda saqlaydi. 

Shaxsiy ma'lumotlarni moddiy (qog'oz) ommaviy axborot vositalarida saqlash jamiyat tomonidan shaxsiy hujjatlarga ruxsatsiz kirishni, shu jumladan kalit bilan qulflangan metall shkaflar, qulflangan tumbalar, seyflardan foydalanishni istisno qilish usuli bilan amalga oshiriladi.

Shaxsiy ma'lumotlarning saqlash muddati ularni to'plash va qayta ishlash maqsadlariga erishish sanasi bilan belgilanadi. Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash muddati subyektning shaxsiy ma'lumotlarini qayta ishlashga roziligi amal qiladigan muddatdan oshmasligi kerak.

7-BO'LIM. SHAXSIY MA'LUMOTLARNI TRANSCHEGARAVIY UZATISH

7.1. Jamiyat, shaxsiy ma'lumotlarni transchegaraviy uzatishni boshlashdan oldin, subyektning shaxsiy ma'lumotlarini uzatishni amalga oshirish rejalashtirilgan xorijiy davlat shaxsiy ma'lumotlar subyektlarining huquqlarini ishonchli himoya qilishini ta'minlashi shart.

7.2. Yuqorida ko'rsatib o'tilgan talablarga javob bermaydigan xorijiy davlatlar hududida shaxsiy ma'lumotlarni transchegaraviy uzatish faqat SHM Subyektining shaxsiy ma'lumotlarini transchegaraviy uzatish va/yoki SHM Subyekti tarafi bo'lgan shartnomani bajarish uchun yozma shaklda roziligi bo'lgan taqdirdagina amalga oshirilishi mumkin.

8-BO'LIM. SHAXSIY MA'LUMOTLARNI QAYTA ISHLASHDA ULARNI HIMOYA QILISHNI TA'MINLASH

Shaxsiy ma'lumotlarning Jamiyatda qayta ishlanishi paytida xavfsizligi amaldagi qonunchilikda belgilangan zarur huquqiy, tashkiliy va texnik choralarni, shuningdek, axborotni himoya qilish sohasidagi jamiyatning mahalliy hujjatlarini qabul qilish bilan ta'minlanadi.

Jamiyat tomonidan shaxsiy ma'lumotlarni ularga noqonuniy yoki tasodifiy kirish, yo'q qilish, o'zgartirish, tarqatish va boshqa ruxsatsiz harakatlardan himoya qilishni ta'minlash quyidagi choralarni ko'rish orqali amalga oshiriladi:

  • shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni tashkil etish uchun mas'ul shaxs yoki tarkibiy bo'linmani tayinlash;
  • shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash va himoya qilish sohasida mahalliy hujjatlarni nashr etish;
  • shaxsiy ma'lumotlar axborot tizimlarida qayta ishlashda shaxsiy ma'lumotlar xavfsizligiga tahdidlarni aniqlash;
  • shaxsiy ma'lumotlarga ruxsatsiz kirish faktlarini aniqlash va ularga javob choralarini ko'rish maqsadida axborot tizimlarida shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashda xavfsizlikka tahdidlarni monitoring qilish;
  • shaxsiy ma'lumotlarni himoya qilish vositalarining muvofiqligini baholash uchun belgilangan tartibda amalga oshirilgan protseduralardan foydalanish;
  • shaxsiy ma'lumotlarning mashina tashuvchilarini hisobga olishni amalga oshirish;
  • shaxsiy ma'lumotlarga ruxsatsiz kirishdan keyin ularni tiklash bo'yicha texnik va tashkiliy choralarni qo'llash;
  • axborot tizimlarida qayta ishlanadigan shaxsiy ma'lumotlarga kirish qoidalarini belgilash, shuningdek shaxsiy ma'lumotlar bilan amalga oshiriladigan harakatlarni ro'yxatdan o'tkazish va hisobga olishni ta'minlash;
  • shaxsiy ma'lumotlar xavfsizligini va shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash bo'yicha axborot tizimlarining xavfsizlik darajasini ta'minlash bo'yicha qabul qilingan chora-tadbirlar ustidan nazoratni amalga oshirish;
  • shaxsiy ma'lumotlarning qog'oz tashuvchilariga ruxsatsiz kirishni istisno qiladigan va shaxsiy ma'lumotlarning xavfsizligini ta'minlaydigan shartlarga rioya qilish.

9-BO'LIM. SHAXSIY MA'LUMOTLAR SUBYEKTINING SHAXSIY MA'LUMOTLARINI QAYTA ISHLASHGA ROZILIGI

9.1. SHM Subyekti uning shaxsiy ma'lumotlarini taqdim etish to'g'risida qaror qabul qiladi va ularni erkin, o'z xohishi va qiziqishi bilan qayta ishlashga rozilik beradi. Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashga rozilik SHM Subyekti yoki uning vakili tomonidan qabul qilinganlik faktini tasdiqlash imkonini beradigan har qanday shaklda berilishi mumkin. 

9.2. Internetdagi SHM foydalanuvchi Subyektining roziligi rasmiy veb-saytda ro'yxatdan o'tish (avtorizatsiya) paytida ushbu siyosatni qabul qilish orqali taqdim etiladi https://jet.bank.uz yoki Jamiyatning mobil xizmatlarida (mobil ilovalar, platformalar va boshqalar). Rasmiy veb-sayt servisidan (xizmatlaridan), mobil ilovalardan (platformalardan) foydalanish, SHM Subyektidan har qanday harakatlarni amalga oshirish jamiyat tomonidan subyektning Jamiyatga rasmiy murojaati sifatida qaraladi. Rasmiy veb-sayt, mobil ilova (platforma) xizmatlariga kirish orqali SHM (foydalanuvchi) Subyekti ushbu siyosatga qo'shilgan deb hisoblanadi, uning shartlarini qabul qilganligini tasdiqlaydi va ushbu Siyosatda belgilangan maqsadlar va shartlar asosida shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashga rozi bo'ladi.

9.3. Siyosat shartlariga rozi bo'lmagan taqdirda, SHM Subyekti darhol veb-sayt xizmatlari va jamiyatning mobil ilovalari (platformalari) dan foydalanishni to'xtatishi kerak.

9.4. SHM Subyekti shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashga rozilikni ushbu rozilik berilgan shaklda yoki yozma shaklda, shu jumladan elektron hujjat shaklida Jamiyatga info@bank.uz elektron pochta manziliga har qanday shaklda ariza yuborish orqali qaytarib olish huquqiga ega. Bunday holda, Jamiyat Subyektning shaxsiy ma'lumotlarini 30 (o'ttiz) kun ichida butunlay o'chirib tashlaydi va kelajakda ulardan foydalanmaydi.

10-BO'LIM. SHAXSIY MA'LUMOTLARNI QAYTA ISHLASHNI YANGILASH VA TUGATISH SHARTLARI

10.1. Shaxsiy ma'lumotlar sub'ektlari, Agar shaxsiy ma'lumotlar to'liq bo'lmagan, eskirgan, noto'g'ri, noqonuniy ravishda olingan yoki qayta ishlashning belgilangan maqsadi uchun zarur bo'lmagan hollarda, shuningdek o'z huquqlarini himoya qilish uchun qonun hujjatlarida nazarda tutilgan choralarni ko'rgan taqdirda, kompaniyadan shaxsiy ma'lumotlarini aniqlashtirish yoki yo'q qilishni talab qilishga haqlidir.

10.2. Shaxsiy ma'lumotlarning noto'g'riligi yoki ularni qayta ishlashning noqonuniyligi tasdiqlangan taqdirda, jamiyatdagi shaxsiy ma'lumotlar tegishli ravishda yangilanishi yoki yo'q qilinishi kerak.

10.3. Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadiga erishgan taqdirda, Jamiyat shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni to'xtatadi yoki uning tugatilishini ta'minlaydi (agar shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash Jamiyat nomidan ish yuritadigan boshqa shaxs tomonidan amalga oshirilsa) va shaxsiy ma'lumotlarni yo'q qiladi yoki yo'q qilinishini ta'minlaydi (agar shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash kompaniya nomidan ish yurituvchi boshqa shaxs tomonidan amalga oshirilsa) shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadiga erishilgan kundan boshlab 30 kun, agar SHM Subyekti bo'lgan shartnoma/tasdiqnoma boshqacha tartib nazarda tutilmagan bo'lsa, jamiyat va SHM Subyekti o 'rtasidagi boshqa kelishuvda yoxud agar jamiyat O'zbekiston Respublikasi qonun hujjatlarida nazarda tutilgan asoslarda SHM Subyektining roziligisiz shaxsiy ma 'lumotlarni qayta ishlashni amalga oshirishga haqli bo'lmasa.

 

11-BO'LIM. SHAXSIY MA'LUMOTLAR SUBYEKTINING HUQUQLARI

11.1. SHM Subyekti quyidagi huquqlarga ega:

  • Jamiyatda o'zining shaxsiy ma'lumotlari va ularning tarkibi mavjudligini bilish;
  • shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash to'g'risidagi ma'lumotlarni so'rov bo'yicha olish;
  • shaxsiy ma'lumotlaringizga kirishni ta'minlash shartlari to'g'risida ma'lumot olish;
  • o'z shaxsiy ma'lumotlariga nisbatan huquq va qonuniy manfaatlarni himoya qilish masalalari bo'yicha vakolatli davlat organiga yoki sudga murojaat qilish;
  • shaxsiy ma'lumotlaringizni qayta ishlash va tarqatishga rozilik berish;
  • maxsus shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashga yozma rozilik berish;
  • qayta ishlashni vaqtincha to'xtatib turish va (yoki) shaxsiy ma'lumotlarni yo'q qilish uchun hujjatlarni elektron shaklda Jamiyatning elektron manziliga yuborish;
  • shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlashga berilgan rozilikni qaytarib olish, O‘zbekiston Respublikasi qonun hujjatlarida nazarda tutilgan hollar bundan mustasno;
  • shaxsiy ma'lumotlar to'liq bo'lmagan, eskirgan, noto'g'ri, noqonuniy ravishda olingan yoki qayta ishlash uchun zarur bo'lmagan taqdirda, shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni vaqtincha to'xtatib turishni talab qilish.

11.2. SHM Subyektining boshqa huquq va majburiyatlari O'zbekiston Respublikasining shaxsiy ma'lumotlar sohasidagi qonun hujjatlari bilan belgilanadi.

12-BO'LIM. YAKUNIY QOIDALAR

12.1. Jamiyat ushbu siyosatga o'zgartirish va qo'shimchalar kiritish huquqiga ega.

Siyosatning yangi tahriri, agar Siyosatning yangi tahririda boshqacha qoida nazarda tutilmagan bo'lsa, Jamiyatning rasmiy veb-saytida joylashtirilgan paytdan boshlab kuchga kiradi.

12.2. Ushbu siyosat va/yoki shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash bo'yicha barcha masalalar Jamiyatning elektron pochta manziliga: info@bank.uz yoki O'zbekiston Respublikasi, 100170, Toshkent shahri, Mirzo Ulug'bek tumani, Sayram ko'chasi, 25-uy manziliga yuboriladi.

Biz cookie-fayllardan foydalanamiz. Saytdan foydalanishni davom ettirish orqali siz roziligingizni bildirasiz